Parken Zoo gör vinst

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 25 år går Parken Zoo i Eskilstuna med vinst. Inför året trodde man på en förlust på 5 miljoner kronor. Nu visar resultatet upp att det blir 3,6 miljoner kronor i vinst.

– Oerhört glädjande. Det visar att en kommun kan driva en sådan här anläggning och också vända en förlusttrend, säger Jimmy Jansson (S), kommunalråd i Eskilstuna.

Hur det blir med djurparkens framtid vill inte Jimmy Jansson svara på, mer än att det positiva resultatet öppnar för fler alternativ.

De borgerliga vill sälja

Tidigare har just Socialdemokraterna förordat att verksamheten styckas upp och att tivoli- och restaurangdelen säljs, medan kommunen behåller själva zoo-delen. De borgerliga partierna vill sälja djurparken i sin helhet.

– För vår del är det vikigt hur en eventuell ny ägare till zoo tänker hantera verksamheten, säger Jimmy Jansson. Om de vill satsa på bevarande av utrotningshotade djur eller inte.

Parkens Zoo:s vd Torbjörn Bergvall säger i ett pressmeddelande att han hoppas att resultatet för Parken kommer att bli ännu bättre 2013.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.