Foto: SVT

Pin Point ska sätta Eskilstuna på kartan

Uppdaterad
Publicerad

En gigantisk regndroppe föll på Fristadstorget i Eskilstuna idag. Ja, så kan man se på det nya konstverket Pin Point som efter att ha tillverkats i Kina nu är på plats på det nya torget.

– Det känns faktiskt väldigt bra. Den är som jag ville ha den eller den ser kanske ännu bättre ut än i modellen, säger konstnären Olov Tällström.

Den 22 meter höga skulpturen är ett hantverk av rostfritt stål med en vikt på 1,4 ton. Konstnären Olov Tällström vill gärna att var och en ska hitta en egen tolkning av skulpturen, vare sig det är ett kometnedslag eller en utdragen droppe.

– Allt som man gör symboliserar inget specifikt. Men titeln antyder nog vad den syftar på. Pin Point sätter Eskilstuna på kartan fast nu är den upp och ned vänd så den naglar fast himlen istället och för samman himlen och Eskilstuna, säger Olov Tällström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.