Polis förbryllad över misstänkt skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker har under dagen hittat flera hål runt om på den fastighet i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna som misstänks ha utsatts för skottlossning.

– Vi har varit ute och tittat på platsen och konstaterat flera hål runt om på fastigheten, säger Svante Melin vid sörmlandspolisen.

Det var strax efter midnatt som boende i området larmade om att de hört smällande ljud. Polisen fann två hål i en ruta till en tvättstuga som ligger strax bakom vårdcentralen. Under dagen har flera misstänkta skotthål hittats på den fristående fastigheten.

Osäkert om det är skotthål

Men hålen förbryllar polisen som inte är säkra på att det rör sig om skotthål.

– Det är väldigt små hål, 3-4 millimeter, skulle kunna vara luftpistol, men det vaknar inte allmänheten av. Samtidigt som högre kaliber skulle ha gått igenom, säger Svante Melin.

Inga fynd av tomhylsor

Dessutom har inga fynd av tomhylsor eller kulor gjorts på platsen.

– Jag kan inte svara på om det är någon form av skottlossning som pågått eller om det handlar om skadegörelse, säger Svante Melin som tillägger att han inte ser någon hotbild mot allmänheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.