Politiker lovar bättre företagsklimat

Uppdaterad
Publicerad

Företagsklimatet i Eskilstuna ska bli bättre. Det lovade den nya styrande majoriteten vid ett möte med företagare på onsdagen.

Förra året hamnade Eskilstuna på plats 180 av landets kommuner i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Det var en klättring uppåt med 57 placeringar jämfört med året innan.

Men politikerna medger att det finns mycket kvar att göra.

– Vi kommer att jobba hårt inom den här mandatperioden för att gå upp avsevärt mycket högre på den här rankingen. Min vision är att Eskilstuna hamnar bland topp 50, säger kommunalrådet Jari Puustinen (M).

– Vi hoppas att de är mer lyhörda och hjälper oss att komma vidare. Vi har mycket bra tankar  och idéer om hur vi kan utveckla Eskilstuna som stad och hur vi kan få fler företag i kommunen, säger Joacim Bergström, företagare inom byggbranschen.

– Vi hoppas att de riktar in sig mycket på näringslivsfrågor och frågor som leder till fler jobb och fler företag och goda villkor för företagandet, säger Anna Lövenheim, Östsvenska handelskammarens näringspolitiska chef.

Vad är det som behövs då?

– Det är god utbildning, se till att man har en bra skola, så att det blir är bra matchning mellan utbildningssektorn och näringslivet .  Bra service och attityd från kommunens sida gentemot företagarna är också viktigt, säger Anna Lövheim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.