Foto: SVT

Powerteatern lever ut drömmar

Uppdaterad
Publicerad

De är stora skådespelare i Gnesta och deras föreställningar säljer slut på nolltid. Gnestas Powerteatern har visserligen inspirerats av Glada Huddik-gänget, men med egenproducerad musik och manus är de unika.

Föreställningen Familjefesten har jobbats fram under två års tid.

– Den har vuxit fram. Vi började med en talangjakt och gjorde massa sketcher om talang. Vi gjorde mycket parodier på Talang och Idol. Sedan kom vi in på ett helt annat spår, säger Anki Johansson, handledare Powerteatern.

Drömmar på scenen

– Vi tyckte att det skulle handla om drömmar. Att alla bär på olika drömmar. För några blir drömmen sann och för andra är vägen dit målet, säger handledaren Erika Sandberg.

Powerteatern är en del av Gnesta kommuns dagliga verksamhet för människor med funktionsnedsättningar. Här lever skådespelarna ut sina drömmar på scenen.

– Jag älskar rock. Det är kul, jag älskar att dansa rock. Let's rock! utbrister Johan Johansson, skådespelare Powerteatern.

Alla delaktiga

Sedan starten 2008 har Powerteaterns skådespelare hunnit färdigställa två egenskrivna föreställningar. Och visst finns det andra liknande verksamheter, som Glada Huddik-teatern till exempel, men till skillnad från dem behöver Powerteatern inga proffs som säger åt dem vad de ska göra.

– Ni (skådespelarna) är ju med i hela processen. Vi sitter i smågrupper och jobbar ihop. Det är mycket idéer som sprutar ut bara och sedan bygger vi ihop det tillsammans, säger Anki Johansson.

”Vi lever vår dröm”

Nu har intresset för Powerteatern blivit så stort att man ska starta upp ytterligare en grupp.

Men vad är det Powerteatern drömmer om egentligen?

– Vi lever vår dröm här. Här är vi trygga och här vet vi vad vi har. Drömmen är att få fortsätta och att utvecklas, säger handledarna Erika Sandberg och Mikael Mattsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.