Räkna med tågstrul till påsk

Publicerad

Ska man ta tåget till påskfirandet gäller det att vara ute i god tid, inte minst om man som sörmlänning ska till Stockholm eller Göteborg. Ett planerat underhållsarbete orsakar nämligen rejäla förseningar.

– Det var inga bra nyheter. Jag vill inte bli sittandes någonstans mellan Nykvarn och Södertälje med min fyra-månaders bebis, säger pendlaren Anders Pallin som ska fira påsk i Stockholm.

Tågresenärerna är just nu hårt prövade. I förra veckan ställde ett signalfel i Flemingsberg till det för pendlare till och från Stockholm och till påskhelgen får man räkna med ytterligare bekymmer.

Totalt förväntas 35.000 personer beröras av Trafikverkets planerade underhållsarbete. Det hela börjar runt 23:30 på skärtorsdagskvällen och fortsätter till och med måndag morgon.

Stänger av spåren

– Det är både spår- och kontaktledningsarbete. Vi kan jobba mer effektivt om vi får stänga av spåren under ett par dagar, säger Einar Schuch, regionchef på Trafikverket.

När det kommer till sörmlänningar som ska resa till eller från ett påskfirande är det framför allt de som ska till eller från Stockholm som får problem. Det rör sig om 45 minuter extra restid då tågen inte går mellan Södertälje syd och Stockholm central.

– Man kommer fram men det kommer att ta lite längre tid, säger Einar Schuch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.