Foto: SVT

Rassmus har egen skidbacke

Uppdaterad
Publicerad

Han började drömma som tioåring, och nu står den där. Rassmus Hagberg har en egen skidpark på tomten.

För ett antal år sedan tävlade han i skidåkningens freestyle. Då var sporten ny och skidparker var allt annat än vanliga. I dag har större skidorter speciella delar av backen för de som vill hoppa och göra trick.

I mindre skidbackar kan det fortfarande vara dåligt med utrymme för freestyleåkare, speciellt i de södra delarna av landet. Rassmus Hagberg har löst problemet. Han har byggt en alldeles egen skidpark. Hemma på tomten, strax norr om Ålberga i Sörmland.

Eftersom han jobbar som svetsare så har han kunnat göra mycket själv. Här finns en lift, strålkastare, ljudanläggning och naturligtvis hopp och rails för att göra olika trick.

Har kostat både tid och pengar

Själva bygget har ändå kostat rätt många tusenlappar. Driftkostnaden för elen är dock låg, fyra kronor per timme.

Så vad gör en man med egen skidlift på sommaren? Jo, det blir mycket skateboard och bmx-cykling. Sedan var det ju det där med farten i backen. Lite högre borde starttornet egentligen vara. En uppgift för kommande sommar kan man tänka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.