Sörmland/Östergötland – Flensbor gör tåguppror mot SJ

Uppdaterad
Publicerad

”Flen kommunen där tågen stannar” Det var kommunens slogan för några år sedan. Idag är verkligheten en annan i kommunen. De flesta tågen susar förbi och lämnar Flen bakom sig.

Nu är folk i kommunen rejält upprörda, och en samling flensbor har startat en aktionsgrupp för att uppmärksamma SJ, politiker och andra makthavare på trafiksituationen i Flen.

Det är kritik mot både helg och vardagstrafiken där flera viktiga pendlingsavgångar ställts in.

SJ är ett hett villebråd i dessa dagar. Det är inte bara i Flen som SJ kritiseras. Under tisdagen havererade en kontaktledning mellan Norrköping och Mjölby och omkring 800 passagerare blev sittande i utkylda tåg. Dessutom väntade flera hundra passagerare vid de olika tågstationerna.

En bild av tågsituationen i landet just nu. Tåg som inte går och tåg som går dom stannar inte, i alla fall inte i den forna järnvägsknuten Flen.

Men hur var det me tidtabellen i Flen då. Jo den är välfylld med avgångar. men då är man hänvisad till 2-3 timmars restid på dom allra flesta istället för normalt en timmas resa till exempelvis Stockholm

I Nyköping-Strängnäs och Eskilstuna går kommunerna in med mångmiljonbelopp för att få fler tågstopp men i Flen tvekar man

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.