Foto: Privat

Sabotage vid ridklubb – hemgjord spikmatta upptäckt

Uppdaterad
Publicerad

En planka med mängder av uppstickande skruvar låg nedgrävd vid infarten till Strängnäsbygdens Ryttarförening på lördagsmorgonen.

– Tragiskt påhitt eller snarare påhopp, säger Andreas Tegesjö, tillförordnad ridskolechef.

Vid sju-tiden på lördagsmorgonen upptäckte en privat hästägare den hemmagjorda spikmattan vid infarten till ridklubben i Malmby.

– Hon var den första som kom åkande på morgonen och hann bromsa i tid, berättar Andreas Tegesjö, tillförordnad ridhuschef.

Brädan är ungefär fyra meter lång och full med skruvar, som sitter tätt i dubbla rader. Den var nedgrävd tvärs över vägen och täckt med grus, bara spikarna stack upp.

Sabotaget kan vara en följd av ryktesspridningen som pågår.

– Det är riktat mot personerna på anläggningen, inte hästarna. Det har varit ryktesspridning och kritik på sociala medier om att vi har tillstånd av Länsveterinären att hålla öppet, trots att klubben är drabbad av kvarka, säger Tegsjö.

Polisen har sagt till oss att vara fortsatt observanta.

– Vi har en mycket god stämning i klubben och det här stärker faktiskt gemenskapen, kvarkan har inte orsakat någon splittring, säger Tegesjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.