Tillåtet att dricka i Stadsparken

Publicerad

Det blir tillåtet att dricka alkohol i Stadsparken i Eskilstuna även i sommar.

Kommunfullmäktige beslutade på torsdagen, med bara tre rösters övervikt, att behålla det undantag i de lokala ordningsföreskrifterna som tillåter alkoholförtäring i Stadsparken och Strömsholmen från maj till september mellan  klockan 17 och 22. Kommunledningskontoret hade föreslaget att undantaget skulle tas bort, bl a för att det försvårar polisens arbete och att nedskräpningen ökat.

 -För drygt ett år sedan hade vi den här frågan uppe i kommunfullmäktige och då fick vi moderater tillsammans med andra partier igenom vårt förslag som var att man kunde få dricka alkohol vissa tider och månader under året i Stadsparken och Strömsholmen. Det är den linje vi konsekvent håller, säger kommunalrådet Jari Puustinen (M).

En av dom som ville ha bort undantaget var arbetsmarknads- – och vuxenutbildningsnämndens ordförande Marie Svensson (S).

– Det är viktigt att vi har offentliga platser som är alkoholfria , framförallt ur ett barnperspektiv. Barn och ungdomar har rätt till en  trygg och säker miljö utan alkohol, säger Marie Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.