Cristina Forssander korades tidigare till Årets eldsjäl i Svealand. Foto: Jakob Sjöbom

Trosachef får nationellt pris

Uppdaterad
Publicerad

Cristina Forssander, chef för arbetsmarknadsenheten i Trosa, har korats till vinnare av det nationella Visa vägen-priset.

Som SVT Sörmland tidigare berättat utsågs Cristina Forssander nyligen till Årets eldsjäl i Svealand. Nu står det klart att hon även tilldelas Visa vägen-priset, som årligen delas ut till den arbetsgivare och eldsjäl som gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Cristina Forssander tilldelas priset för att hon aktivt och målmedvetet arbetat med att skapa nya möjligheter till arbete för personer med funktionsnedsättning. ”Med ett stort engagemang har hon drivit frågan om en bredare arbetsmarknad där fler kan finna sin plats. Hon har lyft och uppmärksammat fördomar och utmaningar på arbetsmarknaden och har fått gehör långt utanför hemkommunen”, skriver Samhall i ett pressmeddelande.

– Att jag får det här priset är ett bevis på att jag är på rätt väg och att det gör jag gör är meningsfullt. Det betyder att personer som står upp mot normer behövs, säger Cristina Forssander i ett uttalande.

Priset har delats ut sedan 2008 av Samhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.