Vänsterpartiet kritiskt till blocköverskridande samarbete

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen meddelades att det blir ett fortsatt samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Katrineholm. ”Anmärkningsvärt”, menar Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet uppger i ett pressmeddelande att man var öppna för ett samarbete med Socialdemokraterna under den kommande mandatperioden och att man inte ställt några absoluta krav.

”Vi finner det anmärkningsvärt att socialdemokraterna i Katrineholm återigen väljer ett samarbete med moderaterna i direkt strid med vad majoriteten av våra partiers väljare vill. Utifrån detta kan vi bara dra slutsatsen att socialdemokraterna i Katrineholm själva anser att de har mer gemensamt med borgerligheten än med andra partier inom arbetarrörelsen”, skriver Vänsterpartiets Tony Rosendahl, Lotta Back och Thomas Selig.

Vid valet blev Socialdemokraterna vinnare i Katrineholm, men inte med egen majoritet. Också den senaste mandatperioden samarbetade partiet med Moderaterna.

– Vi vill ha en stark och stabil majoritet, sade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) vid morgonens presskonferens om det fortsatta blocköverskridande samarbetet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.