Foto: Parken Zoo

Vitkindad gibbon född på Parken Zoo

Uppdaterad
Publicerad

Parken Zoo i Eskilstuna har fått tillökning i sin vitkindade gibbon-familj. Aporna Malou och Trom blev föräldrar för andra gången den 19 februari och gibbonungen är ett välkommet tillskott.

– Underbart att starta våren med en bedårande liten krabat! Allt har gått bra och mamma Malou som nu är 13 år är omhändertagande, lugn och duktig, säger Maria Montelius, djurvårdare på Parken Zoo, i ett pressmeddelande. Avelsparet har sedan tidigare ungen Mohio, som fyller tre i april. – Storebror är väldigt nyfiken på sitt småsyskon och vill gärna undersöka och titta närmare, säger Maria Montelius.

Vitkindad gibbon är en akut hotad art som minskar i antal i Laos och Vietnam där de har sina naturliga habitat. Främst minskar den på grund av skogsskövling och anläggning av palmoljeplantage, men tyvärr även på grund av den illegala handeln med så väl kroppsdelar som levande djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.