Foto: SVT

Misstänkt rasistattack med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Två personer anhölls under torsdagen. Det efter att ha misshandlat en person med sparkar och slag i Nävekvarn utanför Nyköping. Enligt polisen hade misshandeln rasistiska motiv.

De två anhållna männen är i 20-årsåldern. De greps på torsdagseftermiddagen av polisen efter att ha misshandlat en person i Nävekvarn utanför Nyköping.

– De körde upp med bil vid mannen och skrek glåpord efter honom. Därefter blev det slagsmål och någon drog fram en kniv. Som tur är hann en av knivmannens kompisar avstyra det hela, säger Hans Hallonen, förundersökningsledare i Södermanland, till TT.

Gärningsmännen ska enligt polisen ha delat ut både slag och sparkar mot personen. En av dem försökte även hugga offret med en kniv, vilket gör att han är misstänkt för dråpförsök.

Offret klarade sig från händelsen utan allvarliga skador, men enligt honom blev han attackerad på grund av sin utländska bakgrund.

Polisen utreder händelsen, som skedde på skärtorsdagen, som försök till grov misshandel och dråpförsök.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.