Foto: TT

Ännu en norrman till MFF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har skrivit kontrakt med norske Magnus Wolff Eikrem. Det presenterade klubben under en presskonferens på måndagen.

Magnus Wolff Eikrem har senast spelat i walesiska Cardiff City FC.

Kontraktet sträcker sig över tre år.

Nyförvärvet är 24 år fyllda och har spelat fjorton A-landskamper för Norge.

– Anledningen till att det blev MFF är främst för att det är den största klubben i Skandinavien just nu, så egentligen var det ett ganska enkelt val, säger han själv i ett pressmeddelande.

Så här kommenterar Sydnytts MFF-expert Kenny Åkesson värvningen:

”Magnus Wolff Eikrem var dominerande i Molde när de vann Norska ligan 2011 och 2012. Han spelade då ihop med Berget, som värvades till MFF häromdagen.

Eikrem anses av många som Norges bästa mittfältare. Han är Norges motsvarighet till Albin Ekdal, otroligt rörlig med stort spelsinne.

Han är delvis fostrad i Manchester United och var lagkapten för deras juniorlag. Han gick tillbaka till Molde i Norge och därifrån såldes han till Heerenveen i Hollland.

Där gick det jättebra och då såldes han till Cardiff, som då tränades av hans gamle tränare Solkjaer från Uniteds juniorlag och Molde,

Värvningen följer Malmö FF:s strategi. De köper skandinaviska spelare som hamnat i frysboxen och de får dem i princip gratis.

Värvningarna av Sana, Berget och nu Eikrem följer denna princip.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.