17-åring körde bil drogpåverkad

Uppdaterad
Publicerad

Natten till påskdagen stoppade polisen en bil på Stenbocks väg i Höllviken. I bilen färdades fyra personer och samtliga är misstänkta för narkotikabrott.

Föraren, en 17-årig man, var påverkad av narkotika och förutom drograttfylleri är han även misstänkt för grov olovlig körning eftersom han dessutom saknade körkort.

Övriga tre passagerare i bilen är i 17-24-årsåldern och de är misstänkta för ringa narkotikabrott. Samtliga fyra omhändertogs och släpptes sedan efter provtagning.

Konstigt sammanträffande

Händelsen inträffade klockan 02.49 och bara någon timme senare larmades polisen på nytt till samma adress. Då hade bilen som de fyra färdats i börjat brinna. Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Det är ett väldigt konstigt sammanträffande att just den bilen börjat brinna och förmodligen är det inte bara ett sammanträffande, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen.

Ingen misstänkt person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.