21-åring begärs häktad för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man begärs häktad för grov våldtäkt mot barn vid två tillfällen på en förskola i Malmö. Häktningsförhandlingarna sker i Malmö Tingsrätt imorgon.

Övergreppen ska enligt åklagaren ha skett i oktober och i förra veckan. Åklagaren är tyslåten kring fallet.

– Jag tänker inte kommentera vad som sagts i förhören. Men jag har behärt honom häktad på den lägre misstankegraden, säger Johan Nilsson till SVT Sydnytt på lördagen.

Flickan ska vara sex år gammal. Den misstänkte mannen anhölls i sin frånvaro redan i onsdags eftermiddag och greps efter ett par timmar.

– Det är djupt tragiskt och vi arbetar med att erbjuda stöd till den berörda familjen, vår personal och andra vårdnadshavare, sa Jan-Ola Olsson, utbildningschef i Malmö stad på fredagen.

21-åringen är fast anställd på förskolan i Malmö. Enligt uppgifter till SVT ska han dock neka till brottet.

– Det är möjligt att jag lämnar med information efter häktningsförhandlingarna, säger åklagaren Johan Nilsson till Sydnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.