Foto: Foto: Arkiv

25-åring kan ha dött av spice

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man hittades i morse död  i en lägenhet i Kävlinge. Polisen misstänker att han dött av drogen spice och varnar nu för att han kan ha sålt drogen till ungdomar på orten.

Det var under morgonen som polisen tog sin in i mannens lägenhet i Kävlinge. Hans grannar hade kontaktat polisen efter att man misstänkte att någon inte stod rätt till.

Väl inne i lägenheten hittades 25-åringen död. Dessutom hittas vad man tror är den farliga nätdrogen spice.

Polisens teori är att mannen själv har dött av drogen. Men fynden i lägenheten är så pass stora att polisen tror att han har sålt till andra ungdomar.

– Med tanke på den mängd misstänkt spice vi har hittat är det troligt att han har sålt vidare, säger Magnus Welander tillförordnat stationsbefäl i Kävlinge.

Ett säkert svar på om det rör sig om spice dröjer någon vecka. Nu väntar en obduktion av mannens kropp och de fynd som har gjorts i lägenhet kommer att analyseras av SKL för att kunna ge ett svar.

Mannen är känd av polisen när det gäller drogrelaterade brott, vilket gör att polisen känner sig stärkta i sin teori om att fler ungdomar kan ha fått tag på den farliga drogen.

– Vi vill gå ut med detta för att varna, säger Magnus Welander som nu vill att föräldrar i Kävlinge ska ha vara extra vaksamma.

– Om man misstänker att ens barn misbrukar droger ska ska man vara extra uppmärksam så att inte fler råkar illa ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.