Adventsfirande i soppköket

Uppdaterad
Publicerad

Soppkök Malmö startades av Douha Mhammad Ali och Janni Bjödstrup i våras och i söndagens snöväder var soppköket extra välkommet.

– Tröjorna och liggunderlagen har redan tagit slut. Det börjar ju bli kallt för de hemlösa. Soppan håller på att ta slut, men vi har fått tag på mer nu, säger Janni Bjödstrup, en av initiativtagarna till Soppkök Malmö.

På första advent har ett 30-tal frivilliga tagit sig till Malmö Folkets park för att bistå med lite mat, lite kläder och en enkel gåva.

– Det betyder jättemycket för oss hemlösa. Jag har till och med fått en julklapp, säger Helena.

”Borde inte behövas”

Janni Bjödstrup tycker egentligen att det är sorgligt att verksamheten ska behövas och ser att allt fler människor står utanför samhället.

– Det kan vara folk som har jobb men inget boende. Till sist blir det för svårt att leva så, utan någon säng. Det blir som en ond cirkel säger hon.

I november utsågs Douha Mhammad Ali och Janni Bjödstrup till månadens malmö/lundabor av tidningens Citys läsare.

Soppköket håller öppet en gång i månaden. Nästa tillfäller är den 27 januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.