Klubbdirektören Paul Myllenberg tillsammans med lagkaptenenBjörn Westerblad efter måndagens match Foto: Rickard Nilsson/TT

ÄFF vädjar om spelarnas tålamod

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholm kan spela vidare men kampen om att lösa skulderna är långtifrån över.

–Vi behöver tid, säger klubbchefen Paul Myllenberg, till Sydnytt. Och det vädjar vi om från partners, långivare och inte minst våra spelare.

Sedan i fredags betalar klubben inte ut några löner.

 Spelarna har visat en enorm förståelse hittills, säger Paul Myllenberg.

Klubben har också startat en inslamling för att få in pengar. På torsdagseftermiddagen hade den insamlingen gett drygt 127.000 kronor.

 En oväntat stor generositet som kan hjälpa långt. Men det räcker naturligtvis långtifrån för att täcka våra skulder.

Den sammanlagda skulden uppgår till drygt två miljoner kronor. Nu vädjar klubben till alla parter om förståelse om att det kan dröja ett tag innan man hittar en lösning. Samtidigt förs samtal med sponsorerna om vad som kan göras.

Men trots den ekonomiska krisen finns det inte längre någon risk för att Ängelholm inte ska kunna slutföra serien.

– Det fanns en checkpoint den sista augusti och då stod vi inte i skuld till några andra fotbollsklubbar, säger Paul Myllenberg. Därmed klarar elitlicensen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.