Ängelholms FF hotas av konkurs

Publicerad

I våras tvingades Ängelholms FF att flytta sina hemmamatcher till Olympia i Helsingborg, något som väcker upprörda känslor hos föreningens supportrar. Och flytten kan leda till att ÄFF sätts i konkurs.

Olympia igår: endast 222 personer besökte matchen mellan Ängelholm och Husqvarna. Det var i höstas som kommunen meddelade att det inte fanns pengar till den upprustning som Svenska fotbollförbundet kräver för att få behålla matcherna i Ängelholm.

– Det är för sorgligt att svenska fotbollsförbundet ska ha sådana krav, när vi har en sådan fin arena, säger supportern Margareta Andersson.

Och efter flytten till Helsingborg har både supportrar och sponsorer svikit. Om inte läget förbättras kan det vara slut för ÄFF redan i höst.

– Pengarna tar slut någon gång i slutet på augusti om inget händer. Vi jobbar på att hitta lösningar, säger ordföranden Mats Johansson och fortsätter:

– Vi har ingen publik, vi har Superettans i särklass sämsta publiksnitt med någonstans runt 198 åskådare. Vi måste vända det här och det första målet vi har satt är att ta tillbaks matcherna till Ängelholm.  

Kan flytta tillbaka

Igår gjorde Svenska fotbollförbundet en besiktning av Ängelholms idrottsplats för att se vad som behöver göras. Kommunen säger att man är öppen för att skjuta till pengar, men att man vill avvakta besiktningen. Så än finns det hopp för lagets supportrar om att få se matcher i Ängelholm.

– Man stöttar ju laget, det är nummer ett. Men det är synd att de inte får spela på sin hemmaarena, säger supportern Göran Hellberg.

Du hade hellre velat se dem i Ängelholm?

– Absolut!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.