Mitt i natten attackerades en man på ett äldreboende av en anställd, enligt en anmälan. Foto: TT

Anställd avstängd efter bråk på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i natten hördes en man på ett äldreboende i Skurups kommun ropa på hjälp. Han hävdade att en i personalen attackerat honom. Enligt kollegor verkade den anställde onykter vid tillfället.

Det hela inträffade tidigare i januari. Personal hörde mannen ropa på hjälp, och när de kom in till honom var han mycket upprörd och sa att en av de anställda hade ”försökt stryp och kväva” honom och bland annat lagt en hand över munnen och stoppat in ett finger i hans mun, rapporterar Skånska Dagbladet. Mannen hade också ett litet sår vid näsan.

Enligt anmälan ska kollegorna ”hört att det klirrat bland spritflaskorna”. En öppnad halvfull flaska ska också ha stått på bordet.

Den anställde är under utredningen tagen ur tjänst. Till Skånskan säger socialchefen Eva Toft att man ser mycket allvarligt på att en anställd beter sig såhär. Händelsen är lex Sarah-anmäld men någon polisanmälan har inte gjorts på begäran av den utsatte mannen.

–Det pågår en diskussion om hur vi ska göra, säger Eva Toft till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.