Foto: SVT

Polishuset avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

De många sprängningarna, bland annat vid Rättscentrum, i Malmö har lett till att Verkstadsgatan utanför polishuset vid Davidhallstorg har spärrats av. Orsaken är att man vill skydda staben som utreder bombdåden.

–Polishuset vid Davidhallstorg ligger väldigt öppet och oskyddat, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisen till Sydnytt.

–Här pågår ju ett arbete för att få ett slut på sprängningarna. Vår stab sitter i polishuset och de är här även i helgen, så därför har man tagit ett beslut om utökad säkerhet.

Sprängdåd på julafton

Verkstadsgatan är avspärrad för fordonstrafik med reflexbrädor och koner. På plats finns en väktare som öppnar för polisens egna bilar och för boende som behöver ta sig till och från sin bostad med bil.

Beslutet om utökad säkerhet togs på juldagskvällen, men om beslutet föranletts av något särskilt hot mot polishuet vill Stephan Söderholm inte säga.

–Det här ingår i ett större säkerhetstänk.

Hur länge avspärrningarna kommer att finnas kvar är osäkert.

–Beslutet prövas allteftersom , säger Stephan Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängdåd på julafton

Mer i ämnet