Bra fotboll ska locka publik

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ska Kristianstad DFF möta Tyresjö i sin allsvenska premiärmatch och laget hoppas på bättre publiksiffror än i fjol.

– Vi tappade mycket i fjol, men vi tänker spela bra fotboll och marknadsföra våra matcher bättre, säger Elisabet Gunnarsdottir, som gör sin sjätte säsong i Kristianstads DFF.

I fjol fick laget några olyckliga matchkrockar med handbollen, som av tradition drar mycket publik till sina matcher i Kristianstad. Dessutom var spelschemat inte så bra, enligt Elisabet Gunnarsdottir. Den här säsongen ser det bättre ut och några matcher kommer troligen att sändas i TV.

– Vi ska visa oss mycket på stan så alla får reda på när vi har hemmamatcher, säger hon.

I fjol kom KDFF på nionde plats i tabellen och det var några placeringar ner jämfört med året innan. Det finns inget uttalat mål kring placering i år men alla i laget känner att de har fått en bra försäsong och att träningslägret i Turkiet i slutet på mars var mycket givande.

Bra stämning

– Det är bra stämning i laget och det ska bli kul att komma igång med de allsvenska matcherna, säger Linnea Liljegärd, som 2009 vann Damallsvenskas skytteliga och blev utsett till Årets forward. I fjol somras kom hon till Kristianstad och säger att hon trivs bra både i staden och i laget.

Hennes klubbkamrat Susanne Moberg har spelat i Kristianstadlaget i tolv år. Hon har även varit med i landslaget.

– Vi ska spela bra fotboll så publiken tycker det är kul att komma hit, säger Susanna Moberg.

Yngst i laget

Yngst i laget är Sara Mattsson från Skillinge. Hon är bara 16 år och går fortfarande i grundskolan.

– Jag är minst i familjen och de tar väl hand om mig och förstår att jag inte har samma rutin som de, säger Sara med ett stort leende.

Hon bor i Kristianstad med sin familj, men går kvar i årskurs nio i Simrishamn så det är mer än en timmes enkel resa med bussen till skolan varje dag. Sara är målvakt och har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl som klubbkamrat i Kristianstad.

– Det är stor skillnad på att spela i division 3 med laget i Skillinge och att spela här, säger Sara och skrattar innan hon fortsätter sin målvaktsträning på den vårgröna gräsmattan på Vilans IP i Kristianstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.