Foto: Nizar Keblawi

Misstänkt anlagd brand i tältläger

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt på tisdagseftermiddagen i ett tältläger vid Dalaplan i Malmö. Polisen misstänker att den kan vara anlagd men kommer inte att göra någon teknisk undersökning.

Räddningstjänsten larmdes till platsen kvart över tre på eftermiddagen. Då fanns ingen av de boende på platsen.

– Det brann i en bostad som var byggd av lastpallar och ett tält, säger Daniel Gren, inre befäl på räddningstjänsten syd.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och ingen person skadades. Först misstänkte polisen att det var ett värmeljus som orsakat branden men hittade sedan en brandhärd i en annan del av tältet. Det tillsammans med de boendes vittnesmål gjorde att polisen fattade misstankar om att branden kan vara anlagd.

– Patrullen på plats har pratat med de boende. Det är delvis på grund av det de sa som man upprättat en anmälan om skadegörelse, säger Stephan Söderholm, informatör hos Skånepolisen.

Han vill dock inte gå in på i detalj vad de boende sagt. Att branden rubriceras som skadegörelse beror på att ingen människa fanns på plats när den startade. Polisen kommer heller inte att utreda branden vidare.

– Det är en del av ett tält och sopor som brunnit och det var ingen person där. Möjligheten att hitta någon gärningsperson genom att göra en teknisk undersökning är väldigt liten, säger Stephan Söderholm. Hade det funnits människor på plats kanske man gjort en annan bedömning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.