Foto: TT

Brotrafiken ökar igen

Publicerad

För första gången sedan 2009 ökar nu den totala vägtrafiken på Öresundsbron.

Vägtrafiken ökade med 3,4 procent under 2014, vilket är den största trafikökningen på sex år, även om man räknar bort effekten av tågstrejken i juni.

Det är framför allt fritidstrafiken med Bropass som ökar. Den har ökat med 7,6 procent under perioden.

Pendlingen ökar något

Pendlingstrafiken har minskat under flera år, men under hösten 2014 vände trenden. Under sista kvartaket ökade pendlingen något. Frakttrafiken fortsätter öka, men i något långsammare takt än tidigare-

– Vi arbetar intensivt med att underlätta för människor att åka över på sin fritid och det lyckas vi bra med. Vi ser framför allt att det är de stora, traditionella attraktionerna som lockar människor över sundet, säger Caroline Ullman-Hammer, VD för Öresundsbrokonsortiet, i ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet blev ett överskott med 1.167 miljoner danska kronor – en förbättring med 68 milj DKK, jämfört med 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.