Foto: Viasat

Champions Leaguelottning klar

Publicerad

På torsdagen gjordes lottningen till Champions League och MFF får bland annat spanskt och italienskt motstånd i sin grupp.

Malmö hamnade i grupp A, tillsammans med Atletico Madrid, Juventus och Olympiakos.

Så här säger SVT:s expert Daniel Nannskog om några av motståndarna i gruppen.

Olympiakos: Jag hoppas att Malmö ska kunna ha dem bakom sig i gruppen. Har rätt namnkunnigt lag, med spelare som JavierSaviola, Eric Abidal, Ibrahim Afellay och Avraam Papadopoulos. Och så blir det roligt att se Jimmy Durmaz tillbaka i Malmö

Juventus: Har riktigt bra spelare i bland annat Pogba, Pirlo och Tevez. Vann serie A med 17 poäng förra året, precis som Olympiakos gjorde i Grekland. Så det är givetvis enormt mycket klass MFF har att tampas mot här.

Atletico Madrid: Ett väldigt aggressivt och hårt kämpande lag, där just laget är i centrum. Har också sköna spelare, typ nye Mandzukic, Koke, Turan, Griezmann. Gillar verkligen coachen Simeone och det han har uträttat med laget. De står som favorit i gruppen. Jag håller dem som lite vassare än Juve för tillfället.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.