Foto: SVT

Stöd för ockuperade Kobane

Uppdaterad
Publicerad

I Malmö samlades trehundra människor på lördagseftermiddagen för att visa sitt stöd för den ockuperade staden Kobane i Syrien.

På lördagen demonstrerade människor på en rad platser i Sverige och världen för att visa solidaritet med den ockuperade staden Kobane i Syrien. Ibland annat Malmö, Stockholm och Göteborg samlades folk till stöd för Kobane.

– Det är inte en vanlig fredsdemonstration, det är en en manifestation till stöd för det ockuperade Kobane och till stöd för de som försvarar staden, säger  Kristofer Lundberg, en av arrangörerna av manifestationen i Malmö.

Terrorrörelsen Islamiska staten (IS) har sedan i mitten av september ockuperat staden Kobane i norra Syrien, inte långt från gränsen mot Turkiet. Rapporterna från staden talar om hårda strider mellan IS och de försvarande kurdiska styrkorna, samtidigt som stridsflyg från en USA-ledd koalition bombar IS fästen i området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.