”Det är jag på bilden där”

Uppdaterad
Publicerad

Som så många gånger förr var Sydnytt nyligen på plats i Dockan i Malmö för att träffa dem som håller till inne i Region Skånes relativit nybyggda hus. Det slutade med att vi åkte hem med en helt annan historia i kameran.

Gående längs vattnet stöter vi ihop med ett äldre par från Tyskland. Mannen i sällskapet tummar en uppsättning svartvita bilder, och det visar sig att han varit här förr.

-Det är jag som står längs upp på bilden där, säger Robert Hauer, och pekar på ett fotografi av en riktigt stor båt.

Det har gått nästan 60 år sedan han var här senast, och vistelsen varade bara ett par dagar. Han var här som ungs student, för att besöka Kockums. Och nu kände han han att han ville ta med sig sin fru tillbaka och visa vad han såg då.

-Jag var bara 22 år då. Det känns väldigt konstigt att se hur det ser ut här nu, med alla nya hus. Men jag tycker det är väldigt fint, berättar Robert.

Resan till Malmö 1956 var inte heller vilken som helst i Robert Hauers liv. Som medborgare i dåvarande i Östtyskland hade han aldrig tidigare varit utomlands.

-Det var väldigt spännande. Och nuförtiden reser vi jättemycket, jag och min fru.

Kom fram och prata!

Har du också sett ett team från Sydnytt på jobb runt om i Skåne? Tveka inte att komma fram och berätta just din historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.