Under onsdagskvällen brann det i ett orangerie på Helsingborgs djurpark. Bland de djur som vistades i orangeriet fanns bland annat en krokodil. Foto: TT

Brand på djurpark i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen brann det i ett orangerie med flera exotiska djur.

Larmet ska ha kommit in strax före 22-tiden. Polis och räddningstjänst skickades till Helsinborgs djurpark.

– Det är orangeriet på Fågelparken i Påarp som brinner. Det är en byggnad med exotiska djur, fiskar, spindlar och en krokodil, säger Ronny Möller, inre befäl vid räddningstjänsten i Helsingborg till Helsingborgs Dagblad.

En räddningsstyrka på 25 personer och tre tankbilar jobbade under kvällen med att släcka elden, skriver tidningen.

Krokodilen klarade sig

Strax efter klockan 23 kunde räddningsarbetet avslutas, meddelar Ronny Möller för TT.

– Det är oklart vad som har orsakat branden men man kan säga att halva byggnaden påverkats och det har brunnit igenom taket.

Bland de djur som vistades i orangeriet har fiskarna liksom krokodilen klarat sig utan skador. Däremot är det oklart beträffande de spindlar som finns där.

Släppte inte ut krokodilen

TT: Hur genomför man ett räddningsarbete av krokodil?

– Vi kunde inte ju inte släppa ut den för det var helt mörkt och då hade brandmännen troligtvis stuckit men vad jag förstår har krokodilen haft en bassäng och ägaren tror att den reder sig där.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.