Dömd för mord i Höganäs överklagar

Uppdaterad
Publicerad

En 57-årig man, som av Helsingborgs tingsrätt dömts till 18 års fängelse för mord på sin före detta sambo, överklagar domen till hovrätten.

Mannen dömdes i december för att i maj förra året ha huggit ihjäl den 51-åriga kvinnan med kniv i hennes hem utanför Höganäs. Sambon, som per telefon själv larmade polisen då mannen bröt sig in i bostadshuset, hade tidigare samma dag ansökt om att 57-åringen skulle beläggas med besöksförbud.

Den dömde har medgett vållande till annans död men förnekar att han hade något uppsåt. Han begär nu att hovrätten friar honom från mord eller att han får ett mildare straff, rapporterar hd.se.

Men, konstaterar tidningen, det kan bli tvärtom. Även åklagaren har överklagat och yrkar att 57-åringen ska dömas till livstids fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.