Dottern dog efter hjärtoperation

Publicerad

En kvinna som förlorade sin dotter på grund av komplikationer efter en hjärtoperation, anmäler nu vården vid Hjärtcentrum på Lunds universitetssjukhus till Inspektionen för vård och omsorg.

I anmälan skriver kvinnan bland annat om hur dotter fick äta morfin efter operationen: ”Hon sa till läkare och övrig personal hur ont hon hade, hon vred sig i plågor.”

Men enligt kvinnan togs inte dotterns smärtor efter operationen på allvar.

Dottern uppgav att det gjorde ont i hjärtat men personalen hävdade att det var i musklerna. Trots att hon menade att hon kunde känna skillnad blev hon utskriven och tvingades genomföra en 16 timmar lång tågresa med tre byten för att komma hem.

Ett dygn efter att hon kommit hem föll hon ihop och trots att man lyckats få igång hennes hjärta gick hennes liv inte att rädda.

Nu frågar sig mamman bland annat i sin anmälan varför ingen lyssnade på dottern och hur man kunde skicka hem henne trots de svåra smärtorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.