Foto: TT

Efterlyst gripen för mord

Uppdaterad
Publicerad

I en butik i utkanten av Köpenhamn greps maken till den kvinna i 45-årsåldern som hittades mördad i en bostad norr om Ystad på lördagen. Svensk polis har nu begärt att få den mordmisstänkte mannen utlämnad.

Köpenhamnspolisen grep mannen sent på söndagskvällen, misstänkt för mordet på sin hustru. Tidigare hade svensk polis larmat den danska polisen då parets bil hittades i Malmö.

Bara en vecka innan lördagens mord hade kvinnan anmält maken för misshandel.

– Där låg en anmälan om misshandel, och kvinnan var på väg att få ett målsägandebiträde, säger Ewa-Gun Westford vid Skånepolisen till Sydnytt.

Den mordmisstänkte maken sitter nu i förvar i Köpenhamn, men kommer snart att föras till Sverige. En nordisk arresteringsorder är utfärdad.

”Begärt mannen utlämnad”

– Vi har begärt mannen utlämnad. Om han inte själv sätter sig till motvärn så hoppas jag att han överlämnas under veckan, säger Westford.

Enligt Westford greps mannen i en butik i utkanten av Köpenhamn.

– Det är inre spaningsarbete av polisen som ledde fram till gripandet. Inget våld användes vid själva gripandet, utan det var totalt odramatiskt, säger hon.

Själva mordet utreds av länskriminalen. Förundersökningsledare är kammaråklagare Magnus Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.