Elev jagades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen kräver att en skola i Malmö vidtar åtgärder efter att en elev ska ha behandlats kränkande. Bland annat har elever jagats med kniv och fått sin cykel förstörd av en annan elev.

Händelserna inträffade under hösten 2013 på en skola i malmö. En elev ska bland annat ha jagats med kniv, blivit upptryckt i ett hörn vid ett flertal gånger och fått olämpliga bilder skickade till sig via internet. Det är bara några exempel ur anmälan som kommit in till skolinspektionen.

Efter incidenterna beslutade skolan att de två fortsatt skulle gå i samma klass, varefter den utsatta eleven av rädsla stannade hemma i en knapp månads tid.

Skoinspektionen anser att personalen på skolan inte följt skollagen när uppgifter om kränkningar inte anmälts vidare. Myndigheten kräver nu att skolan vidtar åtgärder för att undvika liknande händelser i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.