Emil Forsberg satte Malmös kvittering. Foto: Andreas Hillergren/TT Nyhetsbyrån

Emil Forsberg uttagen till landslaget

Publicerad

Malmö FF-spelaren Emil Forsberg är uttagen till landslagtruppen som ska möte Österrike i EM-kvalet den 8 september.

Malmö FF:s vänsterytter Emil Forsberg var självklart nöjd efter att ha blivit uttagen i landslagstruppen till höstens EM-kval.

– Det är ett kul besked att få, säger Emil Forsberg, som strax innan uttagningen höll en presskonferens inför morgondagens Champions League-kval hemma mot Salzburg.

Han hade ingen vetskap om att lagkamraten Markus Rosenberg hade tackat nej.

– Nä, jag hade ingen aning faktiskt, säger 22-åringen.

Debuten i A-landslaget skedde under januariturnén då Forsberg fick 71 minuter mot Moldavien. Nu är det en riktig landslagssamling Forsberg har blivit uttagen till och då väntar träningar med exempelvis världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Det är en fantastiskt duktig spelare. Det är en av de bästa i världen. Det ska bli jättekul att få vara med.

Om det sedan blir speltid är inget han funderar över.

– Det får man ta då, klart det vore fantastiskt att få spela. Men jag åker dit och ska göra mitt bästa, sedan får vi se, säger Forsberg.

Vänsteryttern har varit en av den allsvenska serieledaren MFF:s absolut bästa spelare denna säsong och har svarat för totalt tolv mål på 31 tävlingsmatcher, varav åtta i allsvenskan.

– Klart man vill vara med (i landslaget) och man har gjort det bra. Det vet man att de ser. Det gäller bara att fortsätta göra det bra, säger Forsberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.