Flera anhållna efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern skadades vid en skottlossning i stadsdelen Rosengård i Malmö på fredagskvällen. Flera personer är nu frihetsberövade misstänkta för skotten.

Flera personer har frihetsberövats sedan en man skottskadats i fredags kväll i Malmöstadsdelen Rosengård. Ett par av dessa har också anhållits, enligt polisen.

Det var vid 21-tiden som en man i 45-årsåldern skadades vid skottlossningen och fick föras till sjukhus. Till en början bedömdes hans tillstånd som allvarligt, men på lördagsmorgonen var läget mer stabilt, enligt uppgift från Skånes Universitetssjukhus.

Ytterligare en man ska ha blivit misshandlad i samband med skottlossningen. Polisen rubricerar händelserna som mordförsök respektive misshandel.

Enligt polisen ska en lastbilschaufför oprovocerat ha blivit skjuten av ungdomar.

En vän till lastbilschauffören ska också ha blivit misshandlad.

– Klockan 21 fick vi in ett larm om att en person ska ha blivit skjuten. Vi åkte till platsen med flera patruller och där anträffade man en skadad person, säger Maya Forstenius vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

Skadeläget för den skjutne är oklart.

– Men den skadade personen ska i alla fall ha varit vid medvetande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.