FC Rosengårds pengar räcker inte – CL i fara

Publicerad

Pengarna räcker inte till bortamatchen mot ryska Ryazan. Nu måste Uefa tänka om säger klubbdirektören.

Det rapporterar Sydsvenskan. När MFF kvalificerade sig till Champions League fick de ett tillskott på uppemot 200 miljoner, men FC Rosengård fick bara runt 200 000 när de kvalificerade sig till Champions League, ett belopp som inte ens täcker deras resekostnader.

FC Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes säger nu att Uefa måste tänka om om man vill att damfotbollen ska fortsätta utvecklas.

– Jag förstår helt logiken i att tv-sändningarna och pengarna finns dör, men vi får betala för att spela i Champions League. Framtiden måste vara att fotbollen utvecklas för tjejer och då borde Uefa har en fördelningspolitisk agenda, säger han till tidningen.

Förra året fick dåvarande LDB FC Malmö ett bidrag på 950 000 kronor för att täcka kostnaderna för Champions League.

– Vi fick ett bidrag i fjor som vi är mycket tacksamma för. Detta är mer en påminnelse om att nu spelar vi i Champions League igen, säger Klas Tjebbes.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.