Flera olyckor på torsdagseftermiddagen

Uppdaterad
Publicerad

En femårig pojke blev påkörd av en personbil i Skanör på torsdagskvällen strax efter 18-tiden.

Pojken fick föras till sjukhus, men skadades inte allvarligt. Det är en av de många olyckor som inträffat i Skåne idag.

Mitt i rusningstid, klockan 17:00 inträffade en olycka med tre bilar inblandade på Köpmansgatan i Båstad. Två personer fick föras till sjukhus, men det är oklart hur skadade de är.

I samma veva blev en cyklist påkörd av en bil i Hjärup, och blödde kraftigt. Personen fick föras till sjukhus med ambulans, och ådrog sig lindriga skador enligt akuten i Lund.

Strax efter 17:30 krockade en bil och en lastbil på Oljehamnsleden i Helsingborg.

Snart därefter krockar två bilar i Tomelilla.

Klockan 18:30 krockade en motorcykel och bil på Fosievägen, och motorcyklisten fick föras till sjukhus med lindriga skador.

En cyklist blev påkörd av en bil på Värnhem i Malmö, och fick föras till sjukhus med ambulans. Cyklistens skador är ännu ökända.

– Det har varit ganska mycket olyckor idag på eftermiddagen. Nio stycken av allvarligare art sedan 16-tiden. Det har inte varit någon halka eller regn, ibland slumpar det sig så att det händer mycket sånt här, säger Nils Norling på polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.