Flera polisbilar kallades in för att kunna gripa en drograttfull förare som körde genom Perstorp i hög hastighet. Foto: Tittarbild

Flera polisbilar inblandade i jakt på rattfull

Uppdaterad
Publicerad

Två personer försökte köra iväg från polisen, och kastade ut meterlånga rörbitar mot poliserna. Polisen fick preja bilen för att få stopp på vansinnesfärden. De är nu misstänka för flera brott.

Polisen försökte stoppa en misstänkt rattfull förare i Röstånga vid 14-tiden. Men bilen ville inte stanna, så patrullen följde efter.

– Man bestämmer sig för att engagera ett flertal andra patruller, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens länskommunikationscentral.

Enligt ett vittne som Sydnytt pratat med handlar det om fem-sex polisbilar som var inblandade i jakten som gick genom Perstorp. Under färden kastades det även ut meterlånga rörbitar mot polisbilarna.

Till slut fick polisen stopp på vansinnesfärden genom att preja fordonet.

De kunde gripa två personer, en 28-årig kvinna och en 42-årig man.

Föraren misstänks för drograttfylla och och våldsamt motstånd i samband med gripandet. De är även misstänka för misshandel. Föraren hade dessutom inget körkort.

I bilen fann polisen också kopparkaplar som misstänks vara stulna.

I samband med polisjakten skadades en polisbil som senare fick bärgas från platsen. Även de misstänktas bil skadades och räddningstjänsten kallades till platsen eftersom det rök från bilen.

Inga personer uppges ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.