Föräldrar misstänkta för barnmisshandel

Publicerad

Ett föräldrapar i nordvästra Skåne som misstänks ha misshandlat sin några månader gamla dotter svårt har begärts häktade.

Enligt åklagaren Carolina Diaz Bernal kommer flickan, som bara är några månader gammal, troligen att få men för livet till följd av misshandeln.

Flickan vårdas på Universitetssjukhuset i Lund och hennes tillstånd är allvarligt men stabilt, skriver Helsingborgs Dagblad.

Föräldrarna, som är i 30-årsåldern, tog själva flickan till en vårdcentral på onsdagen. Hon transporterades därefter vidare till sjukhuset för akut operation. Läkarna misstänkte genast att barnet hade utsatts för misshandel, och larmade polisen.

Föräldrarna är nu misstänkta för grov misshandel. Hur de ställer sig till misstankarna är inte känt. Häktningsförhandlingar kommer troligen att hållas under lördagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.