”Förhandlar med personalen”

Uppdaterad
Publicerad

Ryaniar har inga planer på att sätta sig vid något förhandlingsbord tillsammans med danska fackförband. Det skriver företaget i ett mejl till Sydnytt.

Att få till en TV-intervju med representanter från Ryanair har inte visat sig enkelt. Under fredagen blev Sydnytt dock lovade en intervju över telefon, en intervju som sedan ställdes in av företaget. Istället kom under kvällen ett antal kommentarer i brevform. Där stod bland annat följande. 

”Vi varken kommenterar eller engagerar oss i rykten eller spekulationer”

Ryktena och spekulationerna gäller alltså det danska flygfackets konfliktvarsel, som kom efter att Ryanair vägrade möta facket för förhandling av de anställdas arbetsvillkor vid uppstart i Danmark.

Hittills har Ryanair inte gått med på att prata med ett fackförbund. Och så lär inte ske i Danmark heller, enligt det brev där nedanstående kommentar upprepas ett antal gånger.

”Vi sköter våra förhandlingar direkt med våra piloter och vår kabinpersonal. Det är samma sak i alla de 72 länder vi verkar i”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.