Förrymde mördaren greps i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Sabinas mördare som varit på rymmen sedan i söndags har nu gripits i Malmö efter att den kvinna han rymt med berättat var han fanns.

Den 34-årige mannen dömdes för mordet på femåriga Sabina 2003. I söndags avvek mannen från rättspsyk i Kristinehamn och i måndags efterlystes mannen internationellt.

Vid 12-tiden i dag beslutade polisen om ett ytterligare larm och utfärdade då ett rikslarm. Det innebär att tullen och kustbevakningen underrättas och deltar i letandet. Malmöpolisen grep tidigare idag den kvinna som rymde tillsammans med 34-åringen, och hon berättade för polisen var han fanns.

– Mannen blev igenkänd av en patrull och därefter skedde ett mycket lugnt gripande, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen.

Mannen kommer nu att föras till rättspsyk i Kristinehamn igen. Varför de två rymlingarna befann sig i Malmö är i nuläget oklart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.