Träningsdebut för Marta: ”Börjat på ett bra sätt”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen var det träningspremiär för FC Rosengårds nya toppnamn Marta. Det blev en lugn start för världsstjärnan som laddar inför ligastarten mot sin gamla klubb Umeå om en dryg vecka.

– Det är ett nytt lag för mig. Jag har alltid spelat mot dem och nu ska jag spela med dem istället, så jag måste jobba på att passa in i laget både på och utanför planen. Nu känns det som att vi börjat på ett bra sätt, säger Marta efter träningen.

– Marta har varit väldigt ödmjuk och försökt hitta sin plats i truppen. Det ger såklart energikick  till de andra att få in en sån spelare i truppen, säger tränaren Markus Tilly.

Damallsvenskan 2014

Lugn träning

Träningen gick lugnt till med tanke på att Marta inte tränat sedan Champions League-finalen för nästan exakt två månader sen. Hon säger sig dock inte ha känningar av bristningsskadan hon drog på sig innan finalen.

Efter att fem spelare lämnat Rosengård valde klubben att fylla på med två unga förmågor, två erfarna spelare och ett världsnamn i Marta. Dagen har ägnats åt teambulding och träning.

– Jag ser fram emot matcherna som kommer. Man har mött henne en massa gånger och vet att hon är svår att möta. Så jag är glad att ha henne i samma lag äntligen,  säger mittfältaren Therese Sjögran.

Även Marta är nöjd, trots att hon inte spelade hela träningen.

”Finns kvalitet”

– Det finns kvalitet i det här laget. När man har bra spelare på sin sida så vet man att det kommer bli lätt, säger Marta.

Nästa match för Rosengård blir mot Umeå, som Marta spelat i tidigare. Men hon är inte självklar i startelvan.

– I det här laget är ingen självklar. Det får träningarna innan Umeåmatchen visa. Men de mål hon gör i Champions League-finalen visar ju att vi ska försöka ha henne så nära motståndarnas straffområde som möjligt, säger tränaren Markus Tilly.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet