Väntetiderna blev långa för många flygpassagerare. Foto: Gösta Backlund

Fortsatt flygkaos på Kastrup

Uppdaterad
Publicerad

Konflikten mellan de kabinanställdas fack CAU och flygbolaget SAS fortsatte under söndagen. Det ledde till stora förseningar på Kastrup.

På sin hemsida skriver SAS att de kabinanställdas handlande är avtalsvidrigt, och att det påverkar trafiken från och till Köpenhamn.

På flygplatsen blev det långa köer och på skärmarna kunde man se att flera resor ställts in. Enligt Sydnytts reporter som befann sig på flygplatsen under eftermiddagen var beskeden få, vilket ledde till ganska orolig stämning.

”A trade union meeting at SAS i currently causing long waiting times at the airport”, kunde man läsa på flygplatsens monitorer.

Kunderna utlovas så långt det är möjligt information på SMS. Resande kan bli ombokade till andra flyg, och om resan ställs in finns det möjlighet att få pengarna tillbaka.

Enligt P4 Malmöhus har en dansk arbetsdomstol beslutat att de anställda måste gå tillbaka till sina jobb omedelbart, men det är oklart om de tänker följa domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.