Foto: Michael Wall

Flera vägar fortfarande avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande begränsad framkomlighet på vägarna kring Malmö efter det kraftiga regnet. Enligt Trafikverket dröjer det tills imorgon innan alla körfält är framkomliga.

Framkomligheten på E6:an är fortfarande begränsad. Den som kommer från Öresundsbron möts av långa köer.och kör mellan trafikplats Petersborg och Lockarp möts av långa köer.

På E6 norr om Vellinge är ett körfält i norrgående riktning avstängt till den 4/9 lkockan 16:00. Anledningen är att körfältet måste asfalteras om.

Regnkaos i Skåne

Yttre ringvägen är däremot öppnad och fri från hinder.

Lek inte i vattenmassorna

Malmö stad varnar på sin hemsida för att barn inte ska leka i vattensamlingarna då det kan gömma sig öppna brunnar under vattnet. Alla skolor i Malmö kommer att vara öppna

– Undvik att köra in i stora vattenansamlingar. Det är inte säkert att det finns fast väg undertill, varnar Lennart Helsing på Trafikverkets pressjour.

Skånetrafiken meddelar att det fortfarande inte stannar några bussar vid Rosengårds centrum och hänvisar resenärer till hållplatsen vid Ramels väg.

Tåg leds om

Tågtrafiken mellan Malmö och Ystad leds om via Östervärn, vilket betyder att tågen ställs in på sträckan Malmö C – Triangeln – Hyllie – Svågertorp till klockan 02 2/9.

Godstågen rullar nu till Danmark som vanligt.

Polisen uppmanar folk att lyssna ta del av trafikinformation och att ta det lugnt i trafiken.

– Det blir stora problem för dem som tar bilen på måndagsmorgonen och vi uppmanar alla att planera resan och lyssna på trafikinformationen. Det gäller både i Malmö och för dem som åker till och från Danmark, sa Nils Norling, pressinformatör vid Skånepolisen, till TT vid 22-tiden på söndagen.

Här nedan finner du länkar till hemsidor med information om följder av söndagens skyfall.

Skånetrafiken

Trafikverket

Malmö Stad

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaos i Skåne

Mer i ämnet