Ovisst för Ulf Bingsgård (M)

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag kan det avgöras om det blir maktskifte i Trelleborg. Då träffar kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) sina borgerliga samarbetskolleger i Centern och Folkpartiet för att diskutera framtiden.

Ulf Bingstård kan tänka sig att sitta kvar som ledare för ett borgerligt minoritetsblock. Men utgången av mötet är oviss.

– Det beror på de andra partiernas inställning, om de vill hålla kvar ingångna allianser eller omde känner att makten attraherar mest, säger han till Sydnytt.

Den styrande alliansen i Trelleborg gick kraftigt tillbaka i valet. Vinnare blev Socialdemokraterna, Söderslättspartiet och Sverigedemokraterna – de sistanämnda blir vågmästare.

Inte vara vice

Om det bildas ett rödgrönt och ett borgerligt minoritetsblock – utan Sverigedemokraterna – kan Ulf Bingsgård tänka sig att sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande. Däremot är han inte intresserad av rollen som vice ordförande.

– Min föreslagna efterträdare hos Socialdemokraterna är fullkomligt oerfaren av politiken i Trelleborg. Att jag då skulle sitta inne med all kunskap vore inte rätt, säger Ulf Bingsgård som tror att ett besked om framtida regim tidigast kommer under tisdagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.