Ungdomarna sköt inte raketer mot luften, utan in i skollokalen.

Gäng sköt raketer mot skola

Publicerad

Under lördagskvällen ska ett ungdomsgäng ha skjutit fyrverkeripjäser in i idrottshallen på Dammhagsskolan i Landskrona. Även förbipasserande uppgav att de blev beskjutna.

Det var andra kvällen i rad som skolan utsattes för skadegörelse.

Det var omkring 21.30 på lördagskvällen som polis och räddningstjänst kallades till Dammhagsskolan eftersom det inkommit larm om att ett ungdomsgäng sköt raketer hej vilt på skolgården.

Enligt polisen ska flera uppringare ha ringt till polisen och berättat arr de blev beskjutna med raketer.

– Räddningstjänsten har tidigare blivit hotade när de varit på Dammhagsskolan så de begärde förstärkning av polis, säger Stephan Söderholm på polisens länskommunikationscentral.

På plats fann man att en träplanka som satts upp för att skydda en krossad ruta slitis ned och inne i lokalen låg det fyrverkeripjäser.

Bara ett dygn tidigare, på fredagskvällen, kallades polis och räddningstjänst till skolan av samma anledning. Då ska tre glasrutor ha gått sönder när någon skjutit in nyårsraketer i idrottshallen.

– Båda händelserna är rubricerade som skadegörelse, säger Stephan Söderholm.

Inga personer uppges ha blivit skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.