Ett 30-tal trafikolyckor i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Polisens ledningscentral syd har under dagen fått flera rapporter om halt väglag

– Sven har dragit bort, men det blir fortfarande en del problem med vind och snö, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Det är främst nordvästra och mellersta Skåne som drabbats av halkan men det kan vara halt på vägarna även i övriga delar av länet.

– Följderna har blivit flera singelolyckor och avåkningar. Men det har inte lett till några allvarligare personskador än så länge, säger Marie Persson på polisen i Skåne.

Till exempel fick en bil sladd och hamnade i fel färdriktning på E6 vid Alnarp-Lomma i förmiddags. En buss körde i morse in i ett träd på väg 1225 vid Kågeröd och vägen fick stängas av under bärgningsarbetet.

Och nyligen körde en bil in i mitträcket på väg 21 vid Perstorp. Bilen får bärgas från platsen.

Under hela dagen har flera avåkningar, kollisioner och krock med mitträcken inträffat på grund av det hala väglaget. Främst är det vägarna mellan Helsingborg och Ängelholm som är blixthala. Totalt i Skåne hade 27 trafikolyckor inträffat när klockan var 18.00.

– Man ska ta det försiktigt i trafiken, och hålla lämpliga hastigheter och hålla avstånd till andra bilar, säger Jimmy Modin.

– Det är ovanligt många trafikolyckor, får man säga, säger Marie Persson.

Flera dödsolyckor

Stormen har också orsakat dödsolyckor på olika håll i Skåne. I går avled en 16-årig flicka när hon befann sig på E22 i höjd med Hurva utanför Eslöv. Flickan avled på platsen, men polisen vet fortfarande inte vad hon gjorde på vägen. Det var både mörkt och vått på vägbanan när olyckan intäffade.

Tidigare på dagen avled en 54-årig man när han var ute på ett jobb åt ett elbolag i skogen i Södra Rörum utanför Hörby. Ett träd föll över mannen, och han avled senare på sjukhus.

– Men det är svårt att säga vad som orsakats av stormen. Det samma gäller de två personer som föll överbord utanför Ystad, säger Jimmy Modin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.