Paul Myllenberg, klubbchef i ÄFF, har inte gett upp.

”Hjärt och lungräddning på patienten”

Uppdaterad
Publicerad

Över två miljoner kronor saknas i kassan för att säsongen ska kunna fullföljas. Annars kan matchen på söndag inte spelas, och superettans avgörande blir därmed en fråga om plånböcker istälet för fotboll.

 – De närmsta dygnen blir avgörande. Vi pratar faktiskt om hjärt och lungräddning på den här patienten, säger klubbchef Paul Myllenberg när Sydnytt träffar honom sent på tisdagkvällen.

Ett nytt grepp i kampen togs under tisdagens eftermiddag. Då gick klubben ut med ett öppet vädjande till fotbollsvänner över hela Sverige, i hopp om att de ska skänka bidrag. Redan vid åttatiden på kvällen hade över 40 000 kronor skramlats ihop på et sättet.

– Alla kronor är guld värda i det här sammanhanget, och vi är oerhört glada att det finns folk därute som vill hjälpa oss.

Anldeningen till klubbens ekonomiska kris stavas minskade intäkter. I våras kunde man inte fylla den engna arenan, och flyttade då till Olympia för att spara pengar. Något som visade sig ge motsatt resultat. Och även om klubben nu får ihop de akuta miljonerna, så kvarstår problemet med arenan.

-Ja, det gör det, och det blir nästa puck att ta tag i. Men det gör vi gladeligen när den här situationen är löst, säger Paul Myllenberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.