Hoppas öppna på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

Förhoppningen från kommunen är att Värner Rydénskolan ska kunna öppna igen på tisdag. Men måndagen är reserverad för krismöten.

skolans webbplats framgår det att skolan kan komma att öppna igen på tisdag. Det är i alla fall grundskoleförvaltningens målsättning.

I morgon måndag håller emellertid skolan stängt för alla elever i årskurs 6–9 från klockan 9.

Situationen på Värner Rydénskolan

”Därefter kommer ingen undervisning att bedrivas under dagen. Anledningen är den senaste tidens oroligheter främst under raster som påverkar elevernas studiero och personalens arbetssituation”, står det på skolas webbplats.

Under dagen hålls sedan krismöten för att komma tillrätta med situationen som gjort att skyddsombuden känt sig tvingade till den drastiska åtgärden att stänga arbetsplatsen.

”För att komma till rätta med detta samlas skolledning och all personal under måndagen till en gemensam arbetsdag för att planera hur man man bäst kan säkerställa en bättre skolmiljö med omedelbar verkan”, står det på skolans webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Situationen på Värner Rydénskolan

Mer i ämnet